• Het assortiment in de webshop wordt nog wekelijks uitgebreid.
  • Lief en Teer gaat voor duurzame producten.
  • Erkenning, hoop en troost in de vorm van liefdevolle producten
Assortiment » Doneeractie weeskinderen Oekraïne

Wat een wereld van verschil. Het leven van weeskinderen uit Oekraïne, vergeleken met kinderen hier in Nederland. 

Waar de meeste van onze kinderen moederliefde kennen, een stevige basis van vertrouwen thuis, missen deze kinderen dat in alle opzichten. Er wordt voor hen gezorgd, ze hebben eten, drinken, slaapplaatsen en speelgoed. Maar ze zijn in een vreemd land terecht gekomen, met te weinig leidsters. In Oekraïne hadden ze al personeelstekort, maar hier nog meer. Je kunt je voorstellen dat de leidsters niet voor iedereen de tijd hebben die juist nodig is.

Door de directrice werden ik uitgenodigd om een kijkje te nemen in dit weeshuis en hield er een klein meisje vast. Ze hield haar armpjes strak om me heen. Een klein jongetje klampte zich aan mijn moeder vast en huilde toen hij moest loslaten. 

Ik moest mijn tranen wegslikken. Het liefst zou ik ze allemaal meenemen en geven wat nodig is. Maar dat is onrealistisch. Maar wat we wel kunnen doen is geven. Een beetje. Gewoon om houvast te geven aan de kinderen. Om ze te laten genieten. Om ze te laten weten dat hier aan hen wordt gedacht. 

Help je mee? Doneer dan om ieder kind uit het weeshuis een lieve koeknuffel te geven. Zo hebben ze allemaal hetzelfde knuffeltje, helemaal voor hen zelf. 

Er zijn 63 weeskinderen in totaal. Een knuffeltje kost 9,34 euro, exclusief BTW. Is er meer geld gedoneerd dan nodig voor de knuffels, dan zal ook dat goed gespendeerd worden voor de kinderen. Bijtringen voor de allerkleinsten, speelgoed en andere benodigdheden.